Coaching met paarden

Waarom doe je wat je doet en voel je wat je voelt? Vaak weet je het zelf niet. En dat maakt het zo lastig om je gedrag te veranderen, of beter met je emoties om te gaan. Je hebt eerst inzicht nodig in je eigen situatie, je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Pas dan kun je stappen zetten om het anders te gaan doen.

Jezelf de spiegel voor te houden is lastig. En inzicht te krijgen in je eigen situatie zonder een spiegel voorgehouden te krijgen is bijna onmogelijk. Paarden kunnen je hierbij helpen. Ook als je te maken hebt met een scheiding kunnen paarden een mooie aanvulling zijn, Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit een mooie manier van spiegelen.

Waarom paarden

Paarden leven in een kudde en dat is net zo’n systeem als waarvan wij deel uitmaken, zoals onze familie of werkomgeving. Vanuit hun natuurlijke hang naar evenwicht reageren ze op een verstoord systeem. Als je in contact komt met een paard, merk je dat het paard jouw gedrag en gevoelens spiegelt. Het paard reageert puur op hetgeen er zich afspeelt, zonder oordeel. Paarden zijn namelijk heel sensitief en communiceren via lichaamstaal. Op die manier maken ze jou bewust van wat er in je omgaat.

Paardencoaching is een effectieve manier van oplossingsgericht coachen. Het draagt bij aan het oplossen van problemen als gevolg van bijvoorbeeld:

  • Trauma
  • Verlies
  • Relatie die op de klippen is gelopen
  • Scheiding
  • Gedragsproblemen
  • Psychische klachten
  • Opvoedproblemen
  • Gezinsproblemen
  • Conflicten op het werk

Hoe paardencoaching in zijn werk gaat

Wij verzorgen paardencoaching op onze locatie in Beek. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van jouw hulpvragen en wordt altijd in overleg met jou vastgesteld. Paardencoaching wordt altijd gegeven middels oefeningen vanaf de grond, er wordt niet op het paard gereden.

Paardencoaching kan zowel op individueel niveau als in teamverband worden ingezet. Op individueel niveau helpt het vooral om meer bewust te worden van je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. In teamverband werkt paardencoaching op het niveau van teamleden en de relatie tussen elkaar. Denk hierbij ook aan teamfasen, eigenaarschap, werkdruk en andere thema’s.

Voor wie

Paardencoaching is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Het doel

Tijdens de sessies krijg je inzicht in je eigen situatie. Je ervaart de ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en om er op een andere manier mee om te gaan. Met deze nieuwe inzichten kun je op een veilige manier ander gedrag uitproberen, om te kijken wat beter voor je werkt


Disclaimer Privacyverklaring