Relatie coach

Relatie coach of relatie therapie?

Ieder mens start een relatie om gelukkig te worden met de ander. Door allerlei redenen kan een relatie onder druk komen te staan. Dit kan komen door kleine irritaties, ruzies en tegenslag en botsende karakters. In veel gevallen kom je er samen uit, soms lukt dat niet. Dat kan zelfs zover komen dat je uit elkaar groeit. Veel mensen gaan scheiden of leven jaren lang als broer en zus samen. Een aantal mensen proberen de schade te herstellen vaak is dit het moment dat er relatie therapie overwogen wordt. Is dat de juiste weg voor jullie? Is een coach of een mediator misschien beter om te leren communiceren. Vaak is daarmee het grootste probleem verholpen. 

Bij therapie gaat men ervan uit dat er iets mis is, daar gaat vaak alle aandacht naar toe. Vanuit een probleem wordt een therapeutische aanpak bedacht en dan volg je therapie.

Ik ga ervan dat jullie heel goed weten voor jullie is. Dat je weet wat voor jullie het beste werkt. Soms ben je het even kwijt en zie je het niet meer. Dan help ik om alles weer helder te krijgen. We gaan samen zoeken naar kwaliteiten. We gaan weer helder maken en versterken wat jullie verbind. En vooral hoe jullie beide in je kracht kunnen staan. Door goed naar elkaar te luisteren. U allebei eerlijk en oprecht kans te geven het verhaal te vertellen en u met praktische tips en oefeningen weer op pad te helpen.

Het repareren van een relatie houdt veel meer in dan het repareren van je partner. Het gaat er niet om dat je wint van je partner; het gaat erom dat jullie relatie wint. Je zult pas echt iets bereiken als jij je relatie benadert met een bereidheid om jouw aandeel in de problemen te aanvaarden. Dat begint met oprecht in de spiegel kijken. Kijk eens eerlijk naar jezelf en jullie interactie. Dat kan heel confronterend zijn, maar als je wil dat er wat verandert, dan zal je die confrontatie aan moeten gaan. Wanneer jij verandert, verander je het evenwicht binnen je relatie.


Onder mijn begeleiding krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen.
Hierbij ben ik neutraal en onpartijdig en ik oordeel niet.

In overleg, kom ik bij u thuis of maakt u een afspraak bij mij op kantoor. Desgewenst is dit ook ’s avonds mogelijk.