Bij mediation gaat het om de onderliggende belangen van partijen, En zeker ook om de onderliggende gevoelens of overtuigingen, irritaties en/of oud zeer . Hierdoor lijkt een conflict in eerste instantie onoplosbaar voor partijen.

Paarden spiegelen de (onbewuste) uitstraling van mensen en reageren niet op rationele denkprocessen.

Tijdens een mediation of coaching met paarden laat een paard zien waar en/of bij wie de meeste ‘energie’ zit, zonder dat hier een waardeoordeel (positief/negatief) aan wordt gekoppeld. De paardencoach/mediator begeleidt het geheel zonder al te veel te praten. Door het zien van het beeld dat het paard geeft en het voelen van de energie, krijgen de mediation partijen zélf inzicht in de situatie die ze (onbewust) al hebben aangevoeld. Hierbij ontstaat bij de ruimte en vrijheid om anders naar de situatie te kijken en mee om te gaan. Hierdoor ontstaat ook ruimte voor een oplossing van het conflict dat is ingebracht.

Mediation met behulp van paarden maakt veel los bij mensen. Het een paard laat tijdens een sessie op een onbevooroordeelde manier duidelijk situaties en verhoudingen zien. Dit geeft partijen vaak een bevestiging van wat een ieder onbewust vaak al lang ‘weet’. In de regel ervaart men dit als spiegelend, ook als uitermate effectief.

 

<-->