werkgeheugentraining Jungle Memory


Herkent u uw kind met concentratie en leerproblemen:

Instructies blijven niet goed hangen.

Kan moeilijk twee dingen tegelijk doen: luisteren en aantekeningen maken.

Is er met zijn/haar gedachten niet bij.

Het gaat het ene oor in en het andere oor weer uit.

Zit veel te dromen.

Snel afgeleid.

Kan moeilijk beginnen aan taken; is op school als laatste klaar.

Moeite met het volhouden van de aandacht.

Vraagt vaak: “Wat moest ik ook al weer doen?“.

Moeite met het lezen van nieuwe (onbekende) woorden.

Moeite met hoofdrekenen.

Trage informatieverwerking.

Leerprestaties blijven achter bij de verwachting.

Code Breaker.png. 


Wat is het werkgeheugen?


Het werkgeheugen is als een harde schijf, een plek in je brein om informatie op te schrijven, te onthouden en er mee te kunnen werken. Hoe groter de harde schijf, des te meer we kunnen onthouden en verwerken. Hoe groter de harde schijf, des te beter de schoolresultaten.

Voor succes in de klas is het nodig dat je informatie kunt vasthouden en er iets mee kunt doen. Voor succes in de klas is werkgeheugen nodig. Een harde schijf is de basis voor het leren op school van tekstbegrip, rekenen, lezen en schrijfvaardigheid tot aan eenvoudige taken als iets overschrijven van het bord of de weg weten in de school.

Laten we lezen als voorbeeld nemen: om te snappen wat je aan het lezen bent, moet je onthouden waar je bent in de zin, de betekenis van een woord kunnen ophalen uit je geheugen en dit kunnen koppelen aan de strekking van wat je daarvoor hebt gelezen. Jungle Memory, werkgeheugentraining kan helpen de harde schijf van uw kind te vergroten.


Jungle Memory Werkgeheugentraining:


Het werkgeheugen is te trainen! Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat training van het werkgeheugen een transfereffect heeft naar het kunnen volgen van instructies, richten van de aandacht en het oplossen van problemen zowel bij lezen, spelling als rekenen. Doordat in de training gewerkt wordt met oefeningen die relevant zijn voor het leren, zijn de effecten op de leerprestaties direct na de training zichtbaar. Het beste resultaat wordt behaald in combinatie met de ik leer anders methode.In 2012 heb ik samen met een collega een pilot gedraaid op SBO Het Mozaïek hierbij hebben wij een groep kinderen deze combinatie aangeboden met mooie resultaten. Dit werd betaald door WSNS Zuttphen.

Jungle Memory Werkgeheugentraining is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. In 8 sessies leert uw kind op de computer een aantal cognitieve vaardigheden en zijn verwerkingssnelheid te verhogen. Dit zijn leervaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt en vastgehouden. Daarmee leert uw kind geconcentreerd werken en planmatig handelen. Uw kind traint hiermee impulscontrole (inhibitie), flexibiliteit (mentaal schakelen) en werkgeheugen.


Werkgeheugen problemen zijn gerelateerd aan AD(H)D, Autisme, Dyslexie en Dyscalculie


 

 • Bijna 90% van de kinderen met AD(H)D heeft ook last van een slecht functionerend werkgeheugen. Werkgeheugen problemen en AD(H)D komen dus vaak samen voor. De gedrag- en leerproblemen worden hier mede door beïnvloed.
 • Een beperkt verbaal werkgeheugen kan er toe leiden dat een kind moeite heeft met lezen, omdat lezen vereist dat je de letters moet verwerken zodat je het woord herkent en de woorden moet onthouden om er een zin van te maken.
 • Kinderen met autisme hebben meestal een goed werkend visueel-ruimtelijk geheugen. Doordat het werkgeheugen echter niet goed samenwerkt met andere delen van de hersenen, kunnen ze vaak niet goed schakelen en blijven ze vaak hangen in favoriete onderwerpen.
 • Jungle Memory verbetert het werkgeheugen bij kinderen. Alle drie de oefeningen trainen het visueel-ruimtelijke werkgeheugen, de zwakke plek bij kinderen met

Eerst zullen wij testen of het werkgeheugen de oorzaak is waarom uw kind leerproblemen heeft. Als uw kind bijvoorbeeld maar spellend blijft lezen of de tafels maar niet kan onthouden bij rekenen of zijn werk op school maar niet georganiseerd krijgt. Kan uw kind bijvoorbeeld wel geconcentreerd gamen, maar de instructies op school niet volgen? Dan kan dit komen door een werkgeheugenprobleem.

Als blijkt dat deze training geschikt is voor uw kind, gaan we van start! We werken 8 lessen om het werkgeheugen te verbeteren. Daarnaast oefent uw kind 3 eer per week (15 minuten) thuis op de computer. Meestal wordt er ook voor gekozen om remedial teaching te volgen, afhankelijk van de hulpvraag.


 

 Wat kan u verwachten?


 

 • Jungle Memory werkgeheugentraining is bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar.
 • De werkgeheugentraining wordt individueel gegeven.
 • De werkgeheugentraining bestaat uit 8 lessen. Na iedere les gaat het kind thuis 3 keer per week, 15 minuten oefenen.
 • Als ouder kun je thuis op de computer, middels statistieken zien hoe uw kind vooruit gaat. Dit wordt door de coach ook nauwlettend in de gaten gehouden.
 • Tijdens het evaluatiegesprek worden de resultaten van de geheugentraining besproken.
 • Om de training te kunnen starten heeft uw kind een online account nodig.
 • Klik hier voor de tarieven van het onderzoek en de begeleiding.
 • Voor aanmelden of meer informatie neem contact op. 

 


 

ben-jungleboek

 


 

<-->