Goed scheiden met de juiste persoonlijke ondersteuning. Het kan écht. Juist in deze onzekere tijd heb je deskundigheid nodig, Iemand die ook stil staat bij het verlies en meekijkt naar jullie toekomst. Mijn naam is Petra Ackermans en ik ben MfN-gecertificeerd mediator. Ik sta klaar om jullie zorgvuldig te begeleiden.

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos


Gaat u een mediation traject in dan kan het een emotionele gebeurtenis voor u zijn. Zeker bij een scheiding of bij het verdelen van een nalatenschap. Er komt veel op u af en er moet van alles geregeld worden. Wederzijdse belangen veranderen in tegengestelde belangen. Het is belangrijk dat jullie de scheiding of nalatenschap laten regelen door iemand die jullie allebei vertrouwen is groot. Ik hecht daarom veel waarde aan een persoonlijke kennismaking.

Tijdens deze kennismaking bespreken wij gezamenlijk, jullie wensen en zal ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Ook bespreken we de tijdslijnen en de kosten. Als de kennismaking tegenvalt, zijn jullie vrij om iemand anders in de arm te nemen. Hier reken ik niets voor.


Daarna volgt het inventarisatiegesprek


Als jullie na de kennismaking eerst samen willen overleggen en rustig na willen denken of ik de meest geschikte persoon ben om jullie verder te helpen, is dat geen enkel probleem. Het komt ook voor dat klanten direct na de kennismaking, nog in hetzelfde gesprek, door willen met de inventarisatie. Hier houd ik dus altijd rekening mee in mijn agenda. Tijdens de inventarisatie vertellen jullie wat de wensen zijn en hoe jullie de toekomst zien. Dan wordt het voor mij al snel duidelijk waar overeenstemming over is en waar nog niet. Soms leg ik al direct afspraken vast. Dat kan een hoop onzekerheid en onrust voorkomen. Tijdens de inventarisatie bespreek ik ook welke gegevens ik allemaal van jullie nodig heb en waarom. Deze kunnen jullie direct aan mij meegeven of later per mail of post aan mij versturen.


Kiest voor u mij als u uw scheiding wilt regelen is de gouden regel : Het kind staat voorop Ook voor onderwijszaken en nalatenschap waar minderjarige bij betrokken zijn is dit van groot belang dat hun rechten en wensen niet verloren raken. 

Als er minderjarige kinderen in het spel zijn bij een scheiding of bij het beëindigen van een samenleving situatie, maken we eerst een ouderschapsplan. Het kind staat voorop. We zeggen het niet alleen, we doen het ook! Dus maken we eerst de afspraken die in een ouderschapsplan komen en bespreken we of er kinderalimentatie betaald gaat worden. Als coach ben ik opgeleid om ook met kinderen in gesprek te gaan. Met mijn achtergrond op gebeid van autisme en A(D)HD sluit ik goed aan tijdens ronde tafel gesprekken met onderwijs, jeugdzorg en andere professionals waar u als ouder mee te maken kan krijgen. Lees meer onder advies en coaching bij kinderen met leer/ gedrags- problemen.


Daarna volgt het convenant of de vaststellingsovereenkomst bij het beëindigen van een samenleving of een werkovereenkomst.
Tijdens de inventarisatie hebben we al veel besproken en met het aanleveren van de stukken heb ik meestal voldoende om een eerste voorstel te doen. Als u dat op prijs stelt maak ik een vermogensverdeling en als u dit nodig acht een alimentatie berekening. Als jullie het samen eens zijn over de hoogte van de alimentatie en weten hoe de verdeling, verrekening en verevening eruit moeten komt te zien, maak ik een convenant. Tot slot lezen we het convenant gezamenlijk door en waar nodig geef ik toelichting.

Kiest u voor een financieel plan om goed in beeld te krijgen hoe u er tijdens het huwelijk voor staat en hoe u er voor staan na het huwelijk dan krijgt u nog een extra gesprek waarin al uw financiën uitgebreid besproken gaan worden. Wij bespreken uw spaargeld, pensioen, de kinder- en partner alimentatie de gevolgen zowel fiscaal als voor aankoop van een woning, toeslagen, kosten voor de kinderen in de toekomst, ook eventuele erfenissen en testamenten kunt u bespreken om een complet beeld te krijgen hoe u ervoor staat. En welke keuzes u moet maken om ook in de toekomst een stabiele financiële situatie te realiseren.


Bij een scheiding of bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, We sturen alle papieren via een advocaat naar de rechtbank
U bent altijd vrij om een eigen advocaat te kiezen. Als u wilt kan ons kantoor een advocaat regelen. Wij werken samen met een advocaat die de stukken voor u aanlevert bij de rechtbank. Jullie hoeven je daarover dus geen zorgen te maken. Alles wordt geregeld. De kosten van de advocaat en het griffierecht worden apart berekend.


De scheiding is nu geregeld, de belastingaangifte volgt
In het jaar van scheiding kan het voordelig zijn om nog één keer samen aangifte te doen. In dat geval kan ons kantoor u daar mee helpen. Ook als jullie besluiten om de aangifte niet meer samen te doen maar het toch prettig vinden als wij meekijken, kan dat uiteraard.

<-->