Procedure en kosten


PROCEDURE SCHEIDINGSMEDIATION

Als mediator ben ik werkzaam in regio Gelderland, Overijssel en Brabant. Het eerste kennismakingsgesprek vind plaats op een neutrale locatie.is geheel vrijblijvend en gratis.  Dit kan een keukentafelgesprek zijn bij de mediator thuis of op een locatie bij u in de buurt. Dit wordt in overleg afgestemd.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, bespreken wij uw situatie  en kunt u mij vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Naast het regelen de scheiding,  de verdeling van de inboedel en het opmaken van een ouderschapsplan staat een groot deel in het teken van uw financiële situatie voor en na de scheiding. Ik werk samen met een fiscaal jurist en ben zelf naast de MfN opleiding financieel echtscheidings adviseur. U kunt er op rekenen dat u van A tot Z begeleid gaat worden en niet met meerdere mensen om tafel hoeft. Als alles duidelijk en overzichtelijk is kunt u keuzes maken zoals het wel of niet accepteren van alimentatie of het pensioen Ackermans Mediation begeleid letterlijk van A tot Z uw scheiding.

Tijdens een echtscheidings mediation werk ik samen met een advocaat Fons Rouwet of Fanny van Nisselrooij zij hebben de nodige expertise en zijn gespecialiseerd  in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De advocaat dient de stukken in bij de rechtbank.  U kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van uw scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SAMENGESTELD GEZIN MEDIATION

Het uurtarief  is  € 99,- excl btw. Stiefplan opmaken € 150,-

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Het uurtarief  is  € 99,- excl btw.  De kosten hangen af van de duur, complexiteit en het aantal keren dat u een mediator raadpleegt. Wanneer u besluit met mij als mediator verder te gaan, moet u per keer uitgaan van een sessie van ongeveer 1,5 uur. Hoeveel sessies nodig zijn, valt vooraf lastig te bepalen. Gemiddeld kunt u denken aan zo’n 2 tot 5 sessies. De persoonlijke situatie en de inzet van partijen speelt hierbij een rol. Partijen betalen allebei de helft van de kosten. U kunt andere afspraken maken over de verdeling. In de mediationovereenkomst leggen wij alle afspraken vast.

Bij een echtscheidingsmediatoon zijn de volgende werkzaamheden inbegrepen:

  • De benodigde mediation gesprekken van +/-  1,5 uur
  • Het uitwerken van het scheidingsconvenant.
  • Indien van toepassing het uitwerken van het ouderschapsplan.
  • Het noodzakelijke uitzoekwerk en het maken van verschillende berekeningen.
  • Indien van toepassing een eindgesprek met advocaat, waarin het ouderschapsplan, scheidingsconvenant en de scheidingsaanvraag worden doorgenomen en u juridisch advies krijgt en vragen kunt stellen.
  • Het formeel en juridisch afhandelen van de scheiding door mediator in samenwerking met  advocaat.*

*Hierbij wordt samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht. De uur prijs van de advocaat is +/- €155,- excl. btw).

Voor coaching en zakelijke mediation gelden andere tarieven. Wilt u weten wat de kosten voor een traject zijn bel of stuur ons een e-mail voor meer informatie.

 

Heeft u nog vragen? Ik beantwoord ze graag.

Vul onderstaand contactformulier in  en ik neem contact met u op.

Wilt u liever bellen?

0629775763

of stuur een mail

 

Privacy statement

 


Ackermans & Partners

mediation 

 

Wij hebben de mogelijkheid om door heel Nederland gebruik te maken van ruimtes vanuit het coachhuis en Dock flexwerken. U kunt altijd aangeven welke ruimte u het prettigst vind. Ik kom ook bij u thuis, op kantoor of andere locaties naar keuze. Wilt u op een neutrale plek afspreken?

Locaties in Nederland