Coaching


driehoek-kind-hulp


Naast mediation werk ik als coach met ouders, (op het gebied van scheidingen, samengestelde gezinnen) en met kinderen en ouders waar leer- en/of gedragsprobleem een rol binnen het gezin speelt.

Kinderen willen graag uitgedaagd worden zowel op school als thuis. Ieder kind wil leren,  het gaat niet bij iedereen zo makkelijk als je zou willen. Soms zit je hoofd zo vol omdat er thuis van alles aan de hand is. Het kan zijn dat  je het lastig vind om te leren, er zijn ook kinderen met autisme en/of ad(h)d waarbij naast gedrag ook leerproblemen een rol spelen. Best lastig allemaal als je aan het opgroeien bent. Je kan onzeker worden, faalangst krijgen.

Ik ga je helpen je eigen kracht weer te ontdekken, door  je bewust te laten worden van alles wat er om je heen gebeurt. Ik daag je spelenderwijs uit om je te laten groeien. Samen met je ouders en als het nodig is met de leerkracht, gaan we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

Het kan ook gebeuren dat je vast loopt sociaal of emotioneel, middels speltherapie kan ik samen met jou ontdekken wat er aan de hand is en hoe we je het beste kunnen helpen. Of misschien help ik je ouders en hebben zij een steuntje in de rug nodig. Via het coachen spel krijgen we heel veel antwoorden op diverse vragen. Als ik met uw kind werk is er altijd een ouder bij aanwezig. Ik ben in het bezit van VOG verklaring.

Naast kindercoach begeleid ik ook volwassenen. Volwassenen waar problemen op gebied van autisme en gedragsproblemen een rol spelen. Of als er sprake is van een scheiding of een samengesteld gezin. Ik werk o.a met de methode geef me de vijf van Collette de Bruin. Coaching is een methode wat kortdurende zorg inhoud met ongeveer vijf a tien sessies heb je genoeg handvatten om weer zelfstandig verder te kunnen.

 

Meer informatie over de diverse coachingstrajecten :

Relatiecoaching
Samengesteld gezin
Autisme en/of adhd

 

 


  In overleg, kom ik bij u thuis of maakt u een afspraak bij mij op kantoor. Desgewenst is dit ook ’s avonds mogelijk.