Ouderverstoting kan onderdeel zijn van het beëindigen van de relatie tussen ouders. ‘Van ouderverstoting is sprake als een kind het contact met een ouder waarmee het voorheen een goede relatie had, wil verbreken onder invloed van de omgeving, vaak na een scheiding. Het kind raakt in een loyaliteitsconflict en om de pijn hiervan te vermijden kiest het kind tégen de ene en vóór de andere ouder. Deze overlevingsstrategie staat een gezonde ontwikkeling van een kind in de weg. Soms manifesteert ouderverstoting zich pas jaren na de feitelijke scheiding.'(©ernajanssen). In 2019 heb ik een opleiding gevolgd bij de Familie academie van Erna Janssen. Ouderverstoting voor professionals. Voor de ze opleiding heb ik een paper geschreven over de invloed gemeente bij ouderverstoting.

U kunt bij mij terecht voor begeleiding, advies en als onafhankelijke vertrouwens persoon bij gesprekken met o.a. jeugdzorg, raad van kinderbescherming en school.

Is er sprake van partnergeweld. Dan kunt u ook bij mij terecht voor het afnemen van de Masic methode.  Meer informatie kunt u hier vinden.

Vaders of moeders die na een scheiding het contact dreigen te verliezen met hun kind(eren) of dat al verloren zijn, kampen met gevoelens van gemis en onmacht en zitten met veel onbeantwoorde vragen.

Soms gaat het heel geleidelijk en zie je, je kind steeds minder.  Je kind gedraagt zich anders en het lijkt of je een ander kind voor je hebt staan, plotseling zijn ze boos, afstandelijk en/of respectloos. Je lijkt niets meer goed te kunnen doen en  je krijgt opmerkingen waar je, jezelf totaal niet in herkent. Hoe je moet je daarmee omgaan?

Hoe fijn is het dan als je bij iemand terecht kunt met kennis van zaken. Iemand die jou kan helpen meer zicht te krijgen op jouw situatie. Is er sprake van (beginnende) ouderverstoting of speelt er al meer?

Soms is een luisterend oor al genoeg 

Bij mij kun je ook terecht als je alleen even behoefte aan steun of een luisterend oor van iemand die begrijpt wat je doormaakt. Als je een concrete vraag hebt of wilt sparren over iets waar je tegenaan loopt. Daarvoor kun je bij mij terecht.

In dit soort situaties kun je gebruik maken van een online hulp sessie. Dat is een sessie via beeldbellen waarin we samen meer duidelijkheid proberen te krijgen over wat er bij jouw kinderen speelt. Je kunt kiezen voor een sessie van een half uur of van een uur. Je betaald online en hoeft geen lang traject af te spreken. Natuurlijk is dit gesprek vertrouwelijk.

>>> Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een online sessie

Coaching

Je kunt ook bij mij terecht voor intensievere begeleiding, bijvoorbeeld om beter te leren omgaan met (het ondermijnende gedrag van) je ex-partner en/of met jouw vervreemde kind. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten om het vertrouwen in jezelf als ouder terug te krijgen en hoe je weer de regie krijgt over je leven.

De ervaring leert dat vier coaching sessies vaak al voldoende zijn om weer verder te kunnen. De gesprekken worden online gehouden via MS Teams. Ik hanteer een tarief van € 75,- per uur (inclusief btw).

Heb je interesse in coaching of wil je meer informatie? Stuur me een bericht dan neem ik contact met je op.

Workshops

Regelmatig organiseren wij workshops voor verstoten ouders om beter te leren omgaan met ouderverstotingsproblematiek. Op een fijne locatie kom je in vertrouwelijke sfeer een hele dag samen met gelijkgestemden. Om van elkaar te leren, ervaringen te delen en om nieuwe kennis, inzichten en positieve energie op te doen. Een bijzondere en inspirerende ervaring!

>>> Kijk hier Positieve groei bij ouderverstoting voor meer informatie

<-->