Ook bij de gevolgen van een scheiding kan paarden coaching een waardevolle bijdrage leveren. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf en de situatie waar je, je in bevind. Zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Middels paarden coaching kom je erachter waarom je, je zo eenzaam in de relatie voelde en waarom je steeds een soort intense pijn voelde als de ander iets niet deed of juist zei. Was dit wel eerlijk ? Was dit het gedrag van de ander of had ik last van mijn verleden?

Paarden leven in een kudde en dat is net zo’n systeem als waarvan wij deel uitmaken, zoals onze familie of werkomgeving. Vanuit hun natuurlijke hang naar evenwicht reageren ze op een verstoord systeem. Als je in contact kt met een paard, merk je dat het paard jouw gedrag en gevoelens spiegelt. Het paard reageert puur op hetgeen er zich afspeelt, zonder oordeel. Paarden zijn namelijk heel sensitief en communiceren via lichaamstaal. Op die manier maken ze jou bewust van wat er in je omgaa

Hoe paarden coaching in zijn werk gaat

Waarom doe je wat je doet en voel je wat je voelt? Vaak weet je het zelf niet. En dat maakt het zo lastig om je gedrag te veranderen, of beter met je emoties om te gaan. Je hebt eerst inzicht nodig in je eigen situatie, je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Pas dan kun je stappen zetten om het anders te gaan doen.

Jezelf de spiegel voor te houden is lastig. En inzicht te krijgen in je eigen situatie zonder een spiegel voorgehouden te krijgen is bijna onmogelijk. Paarden kunnen je hierbij helpen. Ook als je te maken hebt met een scheiding kunnen paarden een mooie aanvulling zijn, Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit een mooie manier van spiegelen.

Waarom paarden

Paarden coaching is een effectieve manier van oplossingsgericht coachen. Het draagt bij aan het oplossen van problemen als gevolg van bijvoorbeeld:

  • Trauma
  • Verlies
  • Relatie problemen
  • Scheiding
  • Gedragsproblemen
  • Psychische klachten
  • Opvoedproblemen
  • Gezinsproblemen
  • Conflicten op het werk

Wij verzorgen paarden coaching sessie op onze locatie in Wolfheze. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van jouw hulpvragen en wordt altijd in overleg met jou vastgesteld. Paarden coaching wordt altijd gegeven middels oefeningen vanaf de grond, er wordt niet op het paard gereden.

Paarden coaching kan zowel op individueel niveau als in teamverband worden ingezet. Op individueel niveau helpt het vooral om meer bewust te worden van je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. In teamverband werkt paarden coaching op het niveau van teamleden en de relatie tussen elkaar. Denk hierbij ook aan teamfasen, eigenaarschap, werkdruk en andere thema’s.

Voor wie

Paardencoaching is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Het doel

Tijdens de sessies krijg je inzicht in je eigen situatie. Je ervaart de ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en om er op een andere manier mee om te gaan. Met deze nieuwe inzichten kun je op een veilige manier ander gedrag uitproberen, om te kijken wat beter voor je werkt.

<-->