Scheiden van A tot Z geregeld


 

Gaat u uit elkaar en wilt u als samenwoner of getrouwd stel uw scheiding regelen? Dan help ik u graag bij dit proces.

Het voorkomt verdere escalatie met dure advocaten en gerechtelijke procedures.


Mediation is de basis om samen aan een oplossing te werken.


 

U en uw partner zijn getrouwd en er is besloten uit elkaar te gaan. Wanneer u en uw partner van mening zijn dat u de gevolgen van de echtscheiding in onderling overleg kunt regelen, kunt u samen onder begeleiding van een mediator afspraken maken en een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank in dienen.

Als u samenleeft is de procedure vrijwel identiek echter hoeft u dan niet een echtscheidingsconvenant op te maken.

Dit heet een vaststellingsovereenkomst.

Voordat het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend stelt de mediator samen met u en uw partner een echtscheidingsconvenant op. In het echtscheidingsconvenant worden onder andere afspraken opgenomen over de woning, de pensioenen en de alimentatie. Als u minderjarige kinderen heeft wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld. In het ouderschapsplan worden onder andere afspraken opgenomen over de omgangsregeling en de dagelijkse zorg.

Na ondertekening van het echtscheidingsconvenant wordt aan de rechtbank verzocht de echtscheiding uit te spreken en de in het echtscheidingsconvenant gemaakte afspraken in de uitspraak op te nemen.

Als u via een mediator uw scheiding regelt  en een gemeenschappelijk verzoek indient, bij de rechtbank, heeft dit als voordeel dat de procedure relatief snel verloopt omdat er geen mondelinge behandeling bij de rechtbank plaatsvindt. Daarnaast zijn de kosten aanzienlijk lager.

Een mediation duurt gemiddeld tussen de 5 tot 10 uur, verdeeld over 3 tot 5 gesprekken. Naast de gesprekken zorgt de mediator dat alle stukken opgemaakt worden om naar d e rechtbank te versturen. U hoeft zelf geen stukken naar de rechtbank of een notaris te sturen. Ik help u van A tot Z.

Ik werk samen met Rouwet advocatuur die de stukken voor mij aanlevert bij de rechtbank. Jullie hoeven je daarover dus geen zorgen te maken. Alles wordt geregeld. Wilt u toch een andere advocaat geen probleem dan sturen wij de stukken daarnaar toe en wikkelt jullie eigen advocaat de zaken af bij de rechtbank.

 

 

Wat kunt u verwachten tijdens het mediationtraject

 

 

 Ouderschapsplan bespreken en opstellen
 Het berekenen van kinderalimentatie
 Het bepalen van eventuele partneralimentatie
 Verdeling van de woning
 Bezittingen verdelen
 Verdeling pensioenen
 Verzekeringen aanpassen
 Gemaakte afspraken vastleggen in een convenant
 Inschrijven bij de gemeente
 Het convenant en het ouderschapsplan laten bekrachtigen door de rechter
 Bespreken diverse verzekeringen tijdens en na de scheiding

 

 

In overleg, kom ik bij u thuis of maakt u een afspraak bij mij op kantoor. Desgewenst is dit ook ’s avonds mogelijk.


                    cropped-LOGO-MAMA.png