Een Samengestelde Gezinnen Coach is bekend met de lastige situaties die de dynamiek van een samengesteld gezin met zich meebrengt.

Ik begeleid en coach gezinnen en individuen die een succes willen maken van hun (toekomstig) nieuw samengestelde gezin. Wetende dat 60% van de nieuw samengestelde gezinnen weer uit elkaar gaat is het goed om tijdig om tafel te gaan en te voorkomen dat u onder deze categorie valt. Veel problemen binnen een nieuw samengesteld gezin kunnen voorkomen worden.

Als een kerngezin uit elkaar gaat is (sinds 2009) het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. Hierin worden afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen vastgelegd.  Uit onderzoek is gebleken dat een nieuw gezin meer slagingskans heeft als vooraf er goed gesproken is hoe de twee gezinnen in elkaar gevoegd kunnen worden. Als basis van een relatie een soortgelijk plan maken is geen overbodige luxe. Zeker als u een relatie begint met iemand die al kinderen heeft. Bij een nieuw gezin moet je denken aan een fusie tussen twee bedrijven vaak worden er twee culturen samengevoegd. Zo gebeurt dat ook bij een nieuw gezin. Het verschil is dat de werknemers na hun werk de deur achter zich dicht kunnen trekken, terwijl je de deur niet dicht kan trekken bij het nieuwe gezin.

Maak een succes van uw nieuwe gezin

Door het maken van basisafspraken krijgt u reële verwachtingen ten opzichte van elkaar en inzicht in de valkuilen. Door te starten met een stiefouderschapsplan oftewel het stiefplan houdt u rekening met bestaande ouderschapsplannen en kijtk u goed hoe dat in elkaar overloopt.

Stiefplan voor nieuw samengestelde gezinnen

In een stiefplan komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • een plan voor samenwonen met uw nieuwe gezin
  • praktisch heen-en-weer schema
  • concrete afspraken over verjaardagen, feestdagen en vakanties
  • welke opvoedstijl past bij u
  • financiële en erfrechtelijke aspecten

Een stiefplan helpt bij het formuleren van uw gezamenlijke doel, zowel praktisch als emotioneel. Vergroot de kans op slagen van uw nieuwe gezin met een stevige basis, die rekening houdt met elkaars wensen en verwachtingen, waarbij ook de kinderen een stem hebben. Ik help u hier graag bij. Wilt u meer informatie kunt u mij een e-mail sturen of bellen. Een whatsapp werkt het snelst. 0629775763

<-->