Uncategorized

De perfecte omgangsregeling

 

In mijn coachingspraktijk ontmoet ik veel verschillende mensen en kinderen met weer allemaal verschillende omgangsregelingen. Omdat ik hier veel vragen over krijg heb ik met enkele ouders en kinderen gesproken wat is nu de beste omgangsregeling? Is er een antwoord op deze vraag? Zou er een basisomgangsregeling moeten zijn waar ouders zich aan moeten houden? Zo kwam ik in gesprek met ouders welke de beste omgangsregeling hadden voor de kinderen.

 

Er is een co – ouderschap bedacht waarbij de kinderen elke dag hun ouders zien. Wouw denk ik dat is een mooie oplossing…….

Op maandag zijn ze bij papa en de dinsdag gaan ze uit school naar mama de woensdag wisselen ze naar papa en donderdag zien ze mama weer, vrijdag gaan ze naar papa en de zaterdag op zondag zijn ze de ene week bij mama en de andere week bij papa.

Eerlijk…….Ik ben al moe als ik het hoor… hoe zou dit voor de kinderen zijn elke dag verhuizen. Zou het ook een optie zijn als de ouders elke dag gaan verhuizen bedank ik mij?

Wat zeggen de kinderen hiervan: De kinderen vinden het fijn hun ouders veel te zien en alleen soms lastig als net dat ene kledingstuk bij papa ligt terwijl ze het bij mama aan willen. De schoolspullen worden elke dag met de auto heen en weer gebracht zodat de kinderen zelf niet hoeven te slepen. Kleding is er in elk huis voldoende alleen ja, net dat ene kledingstuk of die schoenen liggen bij de andere ouder. Verder gaat het best wel goed. De oudste gaat naar het voorgezet onderwijs en heeft inmiddels een vriendje. Steeds vaker blijft ze bij papa want vriendje woont daar dichter bij. Wat ook lastig is, is dat ze soms in de war zijn bij wie ben ik nu vanavond, in welk bed slaap ik nu?

Ze voelen zich het meeste thuis bij pappa dat was hun huis voor de scheiding. En van hem mogen ze meer. De ouders betalen alles naar inkomen en verder is er geen gedoe met geld.¬† Prima geregeld lijkt mij. Al dacht ik in het begin, zucht …. wat een gedoe met verhuizen. Toch hebben deze kinderen er weinig last van, al is er geen echt thuis gevoel bij beidde ouders. Wel een belangrijk punt om je thuis te voelen en je eigen plekje te hebben. Vooral de oudste droomt ervan een eigen huis te hebben en een eigen kamer waar ze elke dag in hetzelfde bed mag slapen……¬† Benieuwd wanneer ze op kamers gaat…..

 

 

 

Aanbevolen artikelen

<-->