Uncategorized

Opening Scheidingscafé Achterhoek in Zutphen

De nationale dag van de scheiding valt dit jaar op vrijdag 8 september

Al lange tijd loop ik rond met het idee een scheidingscafé te openen. 12 jaar geleden maakte ik zelf een scheiding mee.. Er kwam zo ontzettend veel op mij af. Wie kan er in de woning blijven? Hoe gaat het met de kinderen  en dan nog alle emoties. Boosheid, frustratie, het gevoel van falen naar je kinderen toe. Er kwam zoveel op mij af en waar moet je beginnen?

Ik kwam op de site ouderalleen terecht via een kennis en daar kon ik veel kwijt en vragen stellen. Alleen dit was via het beeldscherm, ik had behoefte aan face to face contact. Mijn advocaat gaf juridisch advies en na meerdere keren je hart uitstorten bij vrienden waren zij er ook wel klaar mee. Terwijl mijn leven nog op zijn kop stond!

In mijn werk waar ik  gezinnen bijsta en ook als mediator, merk ik dat er ook bij andere mensen dit speelt. Daardoor kwam het idee een scheidingscafé te beginnen. Niet leen met mijn eigen ervaringen op gebied van scheiden ook mijn ervaringen als mediator en hulpverlener komt hier van pas en ik hoop hier mensen vrijblijvend mee te helpen.

Een jaar / half jaar geleden sprak ik mijn wens uit tegen Fons Rouwet (advocaat) en Wietze Bosga ( fiscaal jurist) Zij waren meteen enthousiast en wilde  hun medewerking verlenen, tijdens een scheidingscafé. Een maand of twee geleden leerde ik Roel ter Weele (financieel planner) kennen en  ook hij had interesse om mee te helpen en zo is uiteindelijk het balletje gaan rollen.

Het is zover! Vrijdag heeft Zutphen zijn eerste scheidingscafé!

Op deze dag opent het scheidingscafé in ’t Atrium Zutphen haar deuren voor geïnteresseerden die relatieproblemen hebben, gescheiden zijn, gaan scheiden of iemand kennen die met deze problematiek te maken heeft. Ik ben erg benieuwd wie er op afkomen en hoeveel animo hiervoor is.

Tijdens de eerste café-avond zijn ook deskundigen Fons Rouwet (advocaat), Roel ter Weele (financieel planner) en Wietze Bosma (fiscaal jurist) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Scheidingscafe Zutphen:
Locatie ’t Atrium Zutphen, Marinetsingel 19
Aanvang: 18.30-20.30 uur.

Info: Petra Ackermans 06-29775763/info@petraackermans.nl.
Zie ook : FB” scheidingscafé Achterhoek” of www.petraackermans.nl voor meer informatie.
De entree is gratis, consumpties voor eigen rekening.
Activiteiten programma Scheidingscafe

Aanbevolen artikelen

<-->